
Gıda Kalite Kontrol Laboratuvarı
Gıdaların fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinin incelenerek gıda kalitesi değerlendirilmektedir. Gıdalara uygulanan işlemlerin kalite özelliklerine etkilerinin araştırılması ve raporlanması konularında çalışmalar yapılmaktadır.
- Gıdalarda antioksidan aktivite, toplam fenolik madde tayini vb spektrofotmetrik analizler yapılabilmektedir
- Gıdalarda ambalajlama işlemi yapılabilmektedir
- Gıdalarda pH tayini yapılabilmektedir
- Gıdaların tekstürel özellikleri belirlenebillmektedir
- Katı ve sıvı gıdalarda katı madde miktarı ölçümü, refraktif index ölçümü, şeker miktarı ölçümü,su miktarı ölçümü, kırılma indisi ve brix aralıklarının ölçümü yapılabilmektedir
- Her türlü gıda maddesinde su aktivitesi tayini yapılabilmektedir
- Gıda maddelerinin başlangıç ve proses sonrası renklerinde oluşan değişimler sayısal olarak belirlenebilmektedir