
Fonksiyonel Gıda Geliştirme Laboratuvarı
Gıda alanında inovasyona yönelik patente ve faydalı modele dayalı yeni ürünler ve alternatif teknolojiler geliştirilmesi üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Laboratuvarımızda gerçekleştirdiğimiz ürün geliştirme süreci, literatür-patent taraması, malzeme temini, ön formülasyon çalışmaları ve üretim aşamalarını içermektedir.
- Her türlü gıda maddesinde bulunan protein miktarının kantitatif olarak tayini yapılabilmektedir
- Sıcaklığa hassas olan kurutma esnasında aroma vb. Kayıpların meydana gelebeileceği gıda maddelerinin hassas bir şekilde kurutulması sağlanmaktadır
- Kurutma işleminde homojenliğin önem arz ettiği gıdalarda özellikle taneli gıdalarda “individual quick drying” işlemi yapılabilmektedir
- Elek sistemi ile gıda maddeleri 500 mikrondan 50 mikrona kadar öğütülebilmektedir
- Mikrodalga fırın ile gıda maddelerine istenilen mikrodalga gücü ve süresince işlem yapılabilmektedir
- Hem geleneksel kahve çekirdeklerinin hem de diğer taneli gıda maddelerinin homojen kavurma işlemi yapılabilmektedir