Geri

Fonksiyonel Gıda Geliştirme Laboratuvarı

Genel Bilgi

Gıda alanında inovasyona yönelik patente ve faydalı modele dayalı yeni ürünler ve alternatif teknolojiler geliştirilmesi üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Laboratuvarımızda gerçekleştirdiğimiz ürün geliştirme süreci, literatür-patent taraması, malzeme temini, ön formülasyon çalışmaları ve üretim aşamalarını içermektedir.

Uygulamalar

  • Her türlü gıda maddesinde bulunan protein miktarının kantitatif olarak tayini yapılabilmektedir
  • Sıcaklığa hassas olan kurutma esnasında aroma vb. Kayıpların meydana gelebeileceği gıda maddelerinin hassas bir şekilde kurutulması sağlanmaktadır
  • Kurutma işleminde homojenliğin önem arz ettiği gıdalarda özellikle taneli gıdalarda “individual quick drying” işlemi yapılabilmektedir
  • Elek sistemi ile gıda maddeleri 500 mikrondan 50 mikrona kadar öğütülebilmektedir
  • Mikrodalga fırın ile gıda maddelerine istenilen mikrodalga gücü ve süresince işlem yapılabilmektedir
  • Hem geleneksel kahve çekirdeklerinin hem de diğer taneli gıda maddelerinin homojen kavurma işlemi yapılabilmektedir

Cihazlar